Cadira per la pau

Descripció

Escultura realitzada l’any 2003 per l’artista colombià establert a Besalú Duván López i situada a la ronda fluvial de Besalú, a la riba del riu Fluvià. Segons l’artista, de lluny l’obra sembla que existeixi, però és només una il•lusió. La pau, com la cadira, s'ha de construir, i cada un de nosaltres és la quarta pota.
Duván López (Quindío 1954- ) és un pintor, escultor i poeta que, després d’uns primers anys a Colòmbia, va iniciar una etapa de viatges i exposicions entre Nova York, París i Barcelona. Aquest artista té col•leccions i monuments arreu del món, com “Homenaje a Matisse” a l’Aeroport d’Armènia; “Perfiles”, al Museu d’Art Contemporani de Bogotà; “Sillas para la paz”, a la Fundació Vila Casas de Barcelona; “Danzantes” a l’Edifici Codensa FECSA-ENDESA de Bogotà, o “Fosil” a la Plaza de Esculturas Antonio Nariño de Villa de Leyva.
L’any 2009 promou el MAQUI, el Museo de Arte de Armenia y el Quindío, a Colòmbia, on actualment hi ha una sala amb una col•lecció permanent de les seves obres.
Els crítics diuen:
"La obra de Duván, no es una obra hecha a partir del ingenio, sino del toque del genio que a muy pocos artistas es concedido." Jaume Fàbrega, crític d’art.
“Duván es uno de los pocos artistas colombianos que pasará no solo a la historia de la pintura sinó a la pintura misma, con Eduardo Ramirez Villamizar y Luis Caballero” Harold Alvarado Teniorio, poeta colombià.
“Desde Picasso no veía una pintura como la de Duván”, Marlenne Hoffman, artista i galerista colombiana.
“Duván es artista a ciencia y conciencia”, Gil Tovar, crític d’art colombià.

APARCAMENT: Cadira per la pau

UBICACIÓ: Cadira per la pau